Milí přátelé,

dovolte nám podělit se s Vámi o důležité novinky a změny.

Matematik a vizionář Karel Janeček nadaci založil v roce 2014 se záměrem podpory sociálních inovací, proměny systému vzdělávání a šíření laskavosti. To se prostřednictvím akcelerátoru 3-2-1 dílna, Nadačního fondu Eduzměna či programové oblasti laskavost.cz úspěšně daří.

Nadace během let své existence zrealizovala nespočet inovativních projektů s přesahem, na kterých participovala a stále participuje široká škála institucí i veřejnost napříč celou Českou republikou.

V úterý 21. 12. 2021 si Karel Janeček a jeho partnerka Lilia Khousnoutdinova řekli “ano” a oficiálně tak spojili své životní příběhy v jeden, ačkoliv společné hodnoty a životní cestu sdílejí už řadu let.

Tento významný krok se matematik rozhodl promítnout i do svých filantropických aktivit a Lilia se tak stala důležitou součástí nadace, která nově nese také její jméno. Laskavost, inovace a vzdělávání tak od dnešního dne rozvíjí Nadace Lilie & Karla Janečkových. “Karel Janeček tato témata dlouhodobě podporuje. V Lilii našel partnerku, která se rovněž dlouhodobě věnuje oblasti vzdělávání, laskavosti a inovacím. Tím, že se propojují nejen lidsky, ale i hodnotově, dává smysl, aby se nadace pojmenovala po nich obou,” komentuje změny v nadaci její ředitel Tomáš Řemínek.

„Nadační projekty pozoruji už mnoho let a velmi obdivuji vše, co nadace za poslední roky dokázala. Je mi ctí být její součástí a držím nám palce do všech dalších počinů,” říká Lilia Khousnoutdinova.

Spolu s názvem organizace se mění také nadační logo a vizuál, který si už nyní můžete prohlédnout na www.nadacelkj.cz.

V předmluvě knihy Laskavci – Příběhy (ne)obyčejných lidí, kteří mění svět Karel Janeček říká: “Věřím, že všichni v sobě máme touhu i možnost přijímat i dávat štěstí a lásku, každý máme potenciál být laskavý a tvořivý.”

Děkujeme, že společně s námi tvoříte laskavější svět.

Tým Nadace Lilie & Karla Janečkových

Nadace Lilie & Karla
Janečkových

Milady Horákové 382/75
Praha 7 - Holešovice
170 00
IČO: 02576040